In Vlaanderen, België, kent men haar eigen variant van de courgettesoep. Waar deze soep precies vandaan komt is niet helemaal bekend. Men vermoed dat deze soep een aanvulling is op een algemene Vlaamse soep. Hierbij wordt dan een ingrediënt, in dit geval de courgette, toegevoegd om de soep uniek te maken.

De Vlaamse courgettesoep is een soep die niet zo moeilijk te maken is. Het duurt alleen ruim twee uur voordat de soep opgediend kan worden. Dat komt doordat de courgette gekookt moet worden zodat deze goed zacht wordt. Zodra de groente in het recept goed doorgekookt zijn kunnen ze eenvoudig gepureerd worden met een staafmixer.

Deze soep is een vegetarische soep die ook als voorgerecht gegeten kan worden. Hij is eenvoudig aan te vullen met extra ingrediënten zoals wortel of gehakt. Door de soep rijkelijk te voorzien van de heerlijkste ingrediënten vormt de Vlaamse courgette soep zich als basis voor veel andere soepen.

De soep kan het het gehele jaar door gegeten worden. De nadruk ligt wel op het voorjaar doordat de soep redelijk licht is. Hij voelt niet zwaar op de maag aan. Maar je kan er natuurlijk ook altijd in een ander jaargetijde ervan genieten. Eet smakelijk!