Dit recept van een courgette-paprikasoep met Hollandse garnalen is overheerlijk. De soep wordt gekenmerkt als een ware smaakexplosie door de mengeling met paprika en de toevoeging van Hollandse garnalen tot de soep.

In het recept wordt gebruik gemaakt van een groene paprika. Dit past prima naast de courgette die ook groen van kleur is. Uiteraard kan deze soep ook gemaakt worden met een rode of gele paprika. Dit geeft veel meer kleur aan de soep. De smaak van de soep zal dan wel iets zoeter worden omdat rode en gele paprika zoeter van smaak zijn dan de groene paprika. De groene paprika is redelijk bitter van smaak en dat wordt niet door iedereen gewaardeerd.

Een leuke variant op deze soep is de gele courgette met gele paprika. Een ongebruikelijke soep omdat wij bekend zijn met de groene kleur van de courgette en paprika.

De bouillon die gebruikt wordt in deze soep is een groentebouillon. Uiteraard kan je ook een andere bouillon, bijvoorbeeld de visbouillon, gebruiken. Dit vormt een mooie combinatie met de Hollandse garnalen. Eet smakelijk!