Courgette bakken

De courgette is als ingredient zeer eenvoudig te verwerken in een recept. Je kan zonder problemen een courgette bakken, grillen of koken. Het belangrijkste hierbij is wel dat je een courgette niet te lang op of in het vuur laat zijn. Als je dat namelijk doet wordt een courgette zeer slap. Het word een soort mousse die niet lekker is. Om een courgette goed te houden zijn er gelukkig enkele handvaten om ervoor te zorgen dat de smaak behouden blijft.

Een courgette moet je, voordat je hem gaat bakken, grillen of koken altijd goed wassen onder de koud water kraan. Zodra je dit hebt gedaan kan je ervoor kiezen om de schil erop te laten of hem te schillen. In meeste recepten kan je de schil eromheen laten aangezien daar veel vitaminen en mineralen inzitten. Daarnaast is de schil niet vies van smaak maar geeft hij wel een beetje stevigheid aan het vruchtvlees. Snij wel altijd het kroontje en de onderkant van de courgette af. Deze zijn hard en zijn niet lekker van smaak.

Daarnaast moet je bepalen of je de courgette in blokjes, plakjes of repen snijdt. Voor het bakken of grillen van de courgette wordt veel gebruik gemaakt van plakjes of repen. Gebruik hiervoor een dun aardappelschilmesje en snijd daarmee een kleine plak van ongeveer 3-4 millimeter. Doe het niet te dun want dan breekt hij snel af. Doe het niet te dik want dan bakt of grilt hij niet goed door.

Courgette bakken

Een courgette kan je goed bakken op een laag tot middelhoog vuur. Doe een klein beetje olie in een koekenpan en leg daarin de repen. Laat dit voor een paar minuten goed warm worden. Draai regelmatig om. Na ongeveer 5 minuten kan je de courgette uit de pan halen en is deze klaar om op te eten.

Courgette grillen op de barbecue

Een courgette kan je goed grillen op de barbecue. Het beste kan je de courgette insmeren met een beetje olie aan weerszijde van een reep. Leg deze dan op een stuk aluminiumfolie en laat deze goed grillen voor 10 minuten. Na deze 10 minuten kan je de courgette voor ongeveer 1 of 2 minuten zonder aluminum folie op het gril rooster leggen. Hierdoor komt er dan een mooi zwart ruit patroon op de courgette. Doe het niet te lang want dan komt er een brandsmaak aan.

Courgette koken

De courgette kan ook gekookt worden. Om een courgette te koken kan je deze het beste in kleine blokjes snijden. Zet een grote pan met water op het vuur en laat deze koken. Zodra het water kookt doe je een snufje zout in het water en voeg je de courgetteblokjes toe. Na ongeveer 10 minuten is de courgette klaar. Als je hem langer laat koken wordt de courgette steeds zachter. Na 20 minuten is de courgette zo zacht geworden dat je hem eenvoudig kan prakken. Je kan er dan ook een heerlijke courgettesoep van maken.


Laat een reactie achter

De volgende HTML tags and attributes kunnen gebruikt worden: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Reclame

Alle rechten voorbehouden | Copyright 2015 - 2018 | Recepten.xyz

Volg ons op: