Courgette recepten

De  courgette is een groente die eenvoudig als ingredient gebruikt kan worden voor de meest uiteenlopende recepten. Maar niet alleen als toevoeging tot de tomatensaus bij de spaghetti. Een courgette is ook ideaal te gebruiken als basis ingredient. Neem bijvoorbeeld een gevulde courgette of courgettesoep. Er zijn veel recepten met courgette mogelijk waardoor er voor iedereen wel wat lekkers is.

Gevulde courgette

De courgette is een ideale groente om te vullen. Om de courgette te vullen moet je het kroontje van de courgette halen en de courgette doormidden snijden. Een courgette is daardoor voor 2 personen geschikt. Voor meer personen is ook mogelijk maar zorg er dan wel voor dat het er niet uitloopt. Zodra je de courgette doormidden hebt gesneden kan je met een lepel het vruchtvlees uit de courgette snijden of lepelen. Gooi dit vruchtvlees niet weg. Dit kan je altijd nog gebruiken in ander courgette recept zoals courgettesoep.

De courgette kan je daarna vullen met wat je lekker vindt. Zo zijn er courgette recepten met tonijn of gevulde courgette met kip of gehakt. Je kan het ook volledig vegetarisch houden door de courgette te vullen met andere groente en kruiden.

 

Courgette hapjes

De courgette is ideaal als ingredient. Je kan het overal voor gebruiken. Maar ook als hapje is de courgette geschikt. Je kan het zachte vruchtvlees heerlijk op een toastje doen. Of, net als bij de gevulde courgette, de courgette als toastje zelf gebruiken en deze vullen met andere ingrediënten.

Het is ook mogelijk de courgette in plakjes te snijden en deze bijvoorbeeld te grillen of te bakken. Dan worden ze heerlijk knapperig. Als je de plakjes dun genoeg snijdt kan je er zelfs chips van maken!

Maar ook voor in de salade is het een aangenaam ingredient. Met een klein beetje olie, azijn of balsemico


Laat een reactie achter

De volgende HTML tags and attributes kunnen gebruikt worden: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Reclame

Alle rechten voorbehouden | Copyright 2015 - 2018 | Recepten.xyz

Volg ons op: